Půjčovna aut
Město Teotihuacán vzniklo na rozmezí času a věků mezi rokem dvoustým před a dvoustým padesátým po Kristu. Teotihuacán byl v těchto dobách asi šestým největším městem světa a jeho jméno se zvalo Městem Zrození Bohů.
                                                                                                                      
Město Teotihuacán jako kultovní centrum bylo obýváno mnoha etnickými národy a za časů jeho největšího rozkvětu zde bylo co do hojnosti až 200 000 obyvatel. Ti přicestovali i z více vzdálených míst a přistěhovalci z Copanu či Tikalu pomohli i při stavbě budov a Pyramid.
                                                                                                                      
Pyramidy tak nalezly místo mezi největšími a nejstaršími na časové přímce dějin kde ta nejvyšší (pyramida Slunce) měřila 63 metrů. Ta byla dostavěna  okolo dvoustého roku věku našeho letopočtu a z jejího vrcholu bylo možné spatřit mnohé.
                                                                                                                      
Toto kultovní místo se v čase zapsalo jeho krveprolitím a vyznavači boha slunce zde měli na svědomí mnoho obětí a lidských životů. Byly zde nalezeny ostatky obyvatel kteří přišli o život při ceremoniích zde vykonávaných a také cesta která vedla k pyramidě Měsíce se cestou smrti nazývala.
                                                                                                                      
Město Teotihuacán pak vzalo za své okolo roku 750 našeho letopočtu kdy byly budovy vypáleny a obyvatelé město opustili. Pro nás však mají pyramidy Teotihuacánu výbornou polohu neboť jsou pro cestování vzdáleny jen 50 Km od hlavního města Mexiko City.
                                                                                                                      
Pro cestování k pyramidám zvolíme letiště Mexiko City Juarez International Airport které je přístupné cestování všech dopravních prostředků. Volit můžeme mezi taxi, autobusem či půjčovnou aut která je pro překonání vzdálenosti a pohybu v parku asi nejvýhodnější alternativou.
                                                                                                                      
Cestovat do parku Teotihuacán jde však i autobusem jen si při tom musíte dávat dobrý pozor na zavazadla o která, zvláště pak v Mexiko City jde snadno přijít. Pro dopravu z letiště Juarez International Airport na autobusové nádraží Central Del Norte můžeme zvolit taxi nebo metro které najdete na Teminálu č.1 letiště pod nápisem Terminal Áerea Metro.
                                                                                                                      
Nastoupíte tak na žlutou linku metra č.5 a pojedete 8 zastávek na autobusové nádraží Central Del Norte. Zde vystoupíte a budete dále pokračovat v cestování autobusem. Ten najdete na teminálu č.8 autobusového nádraží.
                                    
Po zakoupení lístku k cestování (asi 40 Pesos, 65 Kč) a trochou lehké španělštiny (stačí říci Pyramides). Nastoupíme na autobus který jede každých 20 minut směr Teotihuacán Pyramides. Pozor ať nekoupíte lístek do San Juan Pyramides neboť se tak nedostanete do našeho časového harmonogramu.
                                                                                                                      
http://vyhledavac-zajezdu.club/

Po hodině jízdy docestujeme na místo a vystoupíte na zastávce Puerta 1 kterou najdeme nedaleko od vchodu do parku. Pokud máte zájem zde strávit  více dní můžete si rezervovat i hotel. Mezi nejvíce doporučované patří Villas Argueologicas Teotihuacán či Hotel Quinto Sol které najdete poblíž brány do parku. Zde najdete cestu k plážím a zapadajícímu slunci.