Půjčovna aut

Caral

Cestování patří k mým nejoblíbenějším činnostem a pokud budu chtít použít termín cestování časem pak bych chtěl zavítat do Peru do světa dávných Andů. Naší destinací bude místo Caral které bylo dávným kultovním místem a pro cestování historií a časem jedna z nejlépe položených destinací.
                                                                                      
Caral je seskupení šesti pyramid obklopující náměstí a taky místo kde před 10 000 lety byla už civilizace. Stavba pyramid samotných se odhaduje na rok 2627 Př.n.l. což na časové přímce předčí i stavby pyramid v Gíze.
                                                                                      
Kultovní místo Caral bylo objeveno už roku 1905 ale nikdo mu nepořikládal zvláštní důležitost. Teprve v roce 1971 se začalo s odkrýváním staveb a teprve před pár lety byl Caral zpřístupněn i cestování.
                                                                                      
Jako destinace je Caral položen velmi výhodně neboť je vzdálen pouhých 200 km od Limy což je to správné místo kde chceme přistát pokud se chceme vydat do Peru.
                                                                                      
Cestování z Limy do Caralu pak jde zvládnout za 1 den pokud zvolíte dobrého dopravce. Mezi doporučované místní cestovky patří Peru Smile či Peru Golden Shuttle. Ti by vás měli dopravit z Limy do Caralu za 3 hodiny.
                                                                                      
Pokud budete chtít použít k cestování veřejnou dopravu pak jsou zde autobusoví dopravci Turissmo Barranca a Turismo Paramonga kteří vás dopraví do města Baranca. Zde můžete strávit noc a cestovat až ráno za rozbřesku.
                                                                                      
Využít lze k tomu autopůjčovnu nebo místní Taxi které najdete poblíž stanoviště Turismo Paramonga. Caral je z Barrancy vzdálený asi 30 km do vnitrozemí ale pouze místní vědí jak tam docestovat. Jít pěšky bych rozhodně nedoporučoval a to kvůli nepřístupnosti Caralu a možným nebezpečným setkáním.
                                                                                      
Pro otřelé cestovatele bych doporučil shlédnout i města Trujillo a Chiclay které leží severně od Barrancy a rovněž nejsou daleko od pobřeží. Vše záleží na vašem čase, jak dlouho chcete v Peru zůstat a věnovat se cestování.
                                                                                      
Pro milovníky Historie mohu také doporučit muzea v Limě i Caralu. Tato jsou nejvíce oblíbená Museo de Lancion, Larco Museum a Gold of Peru Museum. Klikněte na tlačítko Doporučit děkuji.